overkappingen veranda

Overkappingen van Roossink Houtbouw

Wij kunnen een overkapping altijd maken in allerlei verschillende soorten en maten. Dit is mogelijk omdat wij alles 100% op maat maken. Het hebben van een overkapping is enorm fijn om bijvoorbeeld in de zomer lekker in de schaduw te kunnen zitten wanneer het warm is, of juist wanneer het lekker regent toch kunt genieten van uw tuin.

Onze overkappingen, veranda’s, kapschuren, zadeldaken, carports en bergingen worden altijd in de beste staat opgeleverd, we gebruiken tevens de beste producten die er maar zijn. Wij zijn zo overtuigd van ons eigen werk dat wij ook 10 jaar garantie kunnen geven.

Wij leveren onze overkappingen altijd compleet op een degelijke betonnen fundering, standaard bestaande uit betonnen poeren waar de staanders op rusten (1500kg draagkracht per staander) en betonnen banden onder de dichte delen (wanden). Eveneens beschermt dit tegen inwatering van het hout aangezien het 15cm boven het maaiveld staat. Platte daken worden bij ons standaard afgewerkt met bitumen dakbedekking, in de volksmond noemen we dit dakleer. Dit wordt aangebracht door een erkende dakdekker inclusief de randafwerking en hemelwater afvoeren, bijvoorbeeld zink of plastisol wat in elke RAL kleur verkrijgbaar is en past in de stijl van uw woning.

Geïnteresseerd in onze overkappingen?

Bent u geïnteresseerd in een overkapping? Vraag dan een offerte aan en klik op de button hieronder. Wilt u toch nog even kijken wat voor projecten wij reeds hebben opgeleverd, klik dan hier.

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen over overkappingen

Wat zijn de voordelen van een overkapping?

Een overkapping in de tuin biedt vele voordelen. Ten eerste beschermt het u tegen de zon en regen, zodat u comfortabel in uw tuin kunt zitten, eten en ontspannen, zelfs als het weer onvoorspelbaar is. Ten tweede kan het uw tuin een geheel nieuwe dimensie geven. Overkappingen kunnen worden gebruikt als een buitenkeuken, een eethoek, een veranda of zelfs een buitenkamer. Hierdoor kan uw tuin worden veranderd van een simpele groene ruimte in een volwaardige buitenleefruimte. Ten derde kan een overkapping ook worden gebruikt om planten te beschermen tegen de zon, regen of wind. Hierdoor kan uw tuin ook een oase voor planten zijn. Ten slotte kan een overkapping ook de waarde van uw huis verhogen. Een mooie overkapping kan de algehele uitstraling van uw huis verbeteren en kan bijdragen aan een grotere verkoopwaarde.

Hoe wordt een overkapping gemaakt?

Houten overkappingen worden gebouwd met behulp van verschillende soorten hout en houtbewerkingsgereedschappen. Het proces begint met het ontwerpen en tekenen van de overkapping. Hierbij wordt rekening gehouden met de grootte, de stijl en de functie van de overkapping. Vervolgens wordt het hout voorbereid door het te zagen, te schaven en te snijden tot de juiste maten. De stijlen, palen, dakbalken, dakbedekking en afwerking worden vervolgens samengevoegd tot een structuur.

De stijlen en palen worden vaak gefundeerd in betonnen funderingsblokken of worden bevestigd aan de muur van het huis. De dakbalken worden op hun plaats gelegd en bevestigd met houtverbindingen zoals bouten, moeren en houtlijm. De dakbedekking, zoals golfplaten of shingles, wordt vervolgens op het dak bevestigd. Ten slotte worden de afwerking zoals latten, sierlijsten en verf aangebracht om de overkapping een mooie uitstraling te geven.

Het is belangrijk om te weten dat het bouwen van een houten overkapping een arbeidsintensief proces is en vaak een professionele houtbewerker vereist. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de overkapping voldoet aan de plaatselijke bouwvoorschriften en vergunningsvereisten.

Bekijk hier meer informatie over onze werkwijze.

 

overkappingen

Hoe lang duurt het om een houten overkapping te bouwen?

De tijd die nodig is om een overkapping te bouwen, is afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte en complexiteit van het project, het aantal personen dat werkt aan de bouw, en het weer. In het algemeen duurt het bouwen van een eenvoudige houten overkapping, zoals een veranda of een carport, ongeveer 2-4 weken. Nogmaals dit is afhankelijk van de grootte van de overkapping en de hoeveelheid personen die werken aan het project. Een grotere en complexere overkapping, zoals een buitenkeuken of een volwaardige buitenruimte, kan langer duren, tot 6-8 weken of meer.

Het is belangrijk om te weten dat het weer ook invloed kan hebben op de bouwtijd. Regenachtig weer kan het bouwen van overkappingen vertragen, en extreme hitte of kou kunnen het werk oncomfortabel maken voor de bouwers. Daarom, het is belangrijk om rekening te houden met deze factoren bij het plannen van de bouw van houten overkappingen.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de tijd die nodig is voor het verkrijgen van vergunningen, of andere legale zaken, voordat de bouw kan beginnen. Dit kan de totale bouwtijd verlengen. Bedankt voor het bekijken van onze overkappingen.

Wat is het verschil tussen een overkapping en een veranda?

Een overkapping is een constructie die boven een terras, deur of raam is gebouwd om deze te beschermen tegen regen, zon of ander weer. Een overkapping kan worden gemaakt van verschillende materialen, zoals hout, metaal of kunststof, en kan worden ondersteund door pilaren of worden bevestigd aan een bestaand gebouw.

Een veranda is een soortgelijke constructie, maar wordt vaak beschouwd als een uitbreiding van het huis. Een veranda heeft vaak ramen of schuifdeuren, waardoor het een verlengstuk van de woning wordt en gebruikt kan worden als bijkomende leefruimte. In tegenstelling tot een overkapping, is een veranda vaak volledig afgesloten van de buitenlucht en heeft het vaak een dak en muren.

Technisch gezien, hangt het verschil tussen een overkapping en een veranda af van de specifieke constructie. Een overkapping kan bijvoorbeeld worden ondersteund door pilaren of worden bevestigd aan een bestaand gebouw, terwijl een veranda vaak wordt gezien als een uitbreiding van het huis en daarom is aangesloten op de fundamenten van het huis. In termen van bouwvoorschriften, zou een veranda vaak voldoen aan dezelfde eisen als een woning, terwijl een overkapping vaak als een losstaand bouwwerk wordt beschouwd.